Uvjeti kupnje

Opći uvjeti poslovanja

Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke - internet trgovina. Uvjeti poslovanja Internet trgovine skockana.net Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje.

Kupac 

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini skockana.net

Cijene

Cijene su izražene u kunama, porez je uračunat u cijenu, u skladu sa zakonima EU. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave. 

Narudžbe

Naručivanje robe putem internet trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručiti možete kao registrirani i kao neregistrirani korisnik. 

Ukoliko želite naručiti bez registracije, nakon dodavanja proizvoda u košaricu popunite podatke potrebne za slanje paketa, te kliknite na "završi kupovinu". U ovom slučaju Vaši podaci se ne čuvaju i ne zapisuju u bazu.

Svi proizvodi navedeni u webshopu nalaze se na skladištu, te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ukoliko određeni proizvod nije raspoloživ zbog greške kod unosa količine, kupac će biti obaviješten te će mu biti ponuđen najsličniji zamjenski proizvod ili povrat novaca.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.

Prethodna obavijest 

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima kupnje predstavlja Prethodnu obavijest

Potvrda prethodne obavijesti

Potvrdu prethodne obavijesti kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu. 

Izjava o privatnosti 

Webshop ne ustupa osobne podatke kupaca trećoj osobi bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca te prikuplja isključivo osnovne podatke o kupcima/korisnicima. Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne. Redovito se kupcima daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su navedeni podaci nužni u poslovanju te neće biti prodani, iznijeti ili dati trećoj strani. 

Svi djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

DOSTAVA I PLAĆANJE

Narudžbu možete platiti na dva načina:

a) Plaćanje pouzećem

Pošiljku platite poštaru kod preuzimanja pošiljke.

b) Plaćanje karticom (Visa, Mastercard, American) - preko sistema Paypal

Kod narudžbe kod načina plaćanja izaberite Paypal i sistem će vas sam provest kroz sistem plaćanja karticom.

Sistem Paypal jedan je od najsigurnijih načina plaćanja karticom na internetu.

ISPORUKA POŠILJKE I CJENIK DOSTAVE:

Sve pošiljke predaju se u dostavu u roku od 1-2 radna dana. Dostava se vrši putem Hrvatske pošte. Pošta dostavlja pošiljku u roku 1-3 radna dana.

Ako želite brzu dostavu postoji mogućnost slanja putem HP ekspresa - doplata za ovu dostavu je 15 kn. Za tu vrstu dostave obavijestite nas na kontaktne podatke, koji su navedeni nad donjem dijelu stranice.

Cjenik dostave:

Dostava Hrvatska pošta - (narudžbe do 350,00 kn): 29,00 kn

Dostava Hrvatska pošta - (narudžbe iznad 350,00 kn): BESPLATNA DOSTAVA

DOSTAVA I ISPORUKA PAKETA :

Možete birati dvije mogućnosti isporuke pošiljke

a) Dostava na vrata – plaćanje pouzećem - Hrvatska pošta

Sve pošiljke šalju se Hrvatskom poštom pouzećem te se dostavljaju u roku od 1-2 radnog dana od slanja pošiljke u cijeloj Hrvatskoj, osim za otoke te manji broj mjesta za koja postoji poseban raspored dostave.

b) Preuzimanje paketa ,,poste restante'' - Hrvatska pošta

Za ovu vrstu dostave napomeni prilikom narudžbe napišite "Preuzimanje u Hrvatskoj pošti" Narudžbe i uplate zaprimljene od ponedjeljka do petka do 14:00h u 3 radna dana. Paket možete preuzeti 5 radnih dana nakon narudžbe u glavnoj pošti u Vašem mjestu. Napomene: Obavijest o prispijeću pošiljke NE dolazi na Vašu adresu, već paket možete preuzeti u radnom vremenu glavne pošte u Vašem mjestu. U koliko želite saznati koja je glavna pošta u Vašem mjestu te informacije o radnom vremenu, kontaktirajte Kontaktni centar Hrvatske pošte na besplatni broj telefona 0800 303 304.

OPĆI UVJETI DOSTAVE I PREUZIMANJA PAKETA

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna VANJSKA oštećenja pošiljke tj. paketa i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva veća vanjska oštećenja. U tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

DISKRECIJA I PAKIRANJE

Paketi se šalju diskretno u standardnim neprozirnim kartonskim kutijama ili neprozirnim zaštitnim kuvertama sa zračnim jastucima. Na paketu su navedeni isključivo Vaši podaci te podaci tvrtke koja šalje paket.

ZAMJENA ILI POVRAT ISPRAVNIH PROIZVODA

Roba kupljena na daljinu može se vratiti poštom ili kurirskom službom (o svom trošku) u roku najkasnije 7 dana od dana primitka, isključivo nekorištena u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu tvrtke Skockana.net, P.P. 13, 49225 Đurmanec s naznakom - povrat robe

Povrat sredstava

Ukoliko želite povrat sredstva, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji da izvršimo povrat sredstava, u suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Troškove transporta za povrat snosi kupac. Povrat sredstava za vraćene proizvode ne uključuje prvobitne troškove transporta. Povrat sredstava će biti izvršen u roku od 7 radnih dana nakon što zaprimimo proizvod na skladište.

Za kupce koji ostvare pravo na besplatnu dostavu za narudžbe iznad 350 kn važna napomena. Ako se vračaju proizvodi i vraćen je samo dio narudžbe ili cjelokupan, te je konačan iznos niži od 350 kn kod povrata novca odbijaju se troškovi dostave 28 kn, jer time se gubi pravo na besplatnu dostavu, koja je isključivo za ukupne narudžbe iznad 350 kn.

Primjer: Narudžba je napravljena u visini 400 kn i vraćena je roba u vrijednosti 200kn. U takvom slučaju je iznos narudžbe 200 kn i obračuna se 28 kn za poštarinu i povrat novca se vrši u visini 172 kn.

Kod povrata novca vračaju se u vrijednosti vraćenog proizvoda. Poštarina se ne vrača, osim ako je u pitanju reklamacija zbog greške na proizvodu. 

Zamjena proizvoda

U slučaju zamjene proizvoda za drugi proizvod, kupac samostalno snosi troškove dostave do skladišta (Skockana.net, P.P. 13, 49225 Đurmanec s naznakom - zamjena robe) i od skladišta do kupca po aktualnom cjeniku dostave. 

Besplatna dostava (za narudžbe iznad 350,00 kn) ne odnosi se na zamjenu ispravnih proizvoda. 

Napomene

Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni. Svi povrati nepropisno zapakirani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih oštećenja u transportu neće biti preuzeti, nego će biti vraćeni pošiljatelju o njegovom trošku. Skockana.net niti u kojem pogledu ne može biti odgovoran za pošiljke oštećene ili izgubljene u transportu koje se šalju od strane kupca.  


OŠTEĆENJA U DOSTAVI, KRIVI PROIZVODI, NEISPRAVNI PROIZVODI

U slučaju oštećenja prilikom dostave, krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan (tvornička greška), molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom ili telefonski) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima webshop pokriva troškove zamjene proizvoda. 

Napomene

Prilikom zamjene neispravnih proizvoda, novom proizvodu se prije slanja provjerava ispravnost. 


Pravo kupca na raskid ugovora i rokovi za raskid ugovora

(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana. 

(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti.

 (3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti. 

Isključenje prava na otkaz ugovora 

Potrošač nema pravo na raskid ako je riječ o ugovoru o prodaji proizvoda naručenog na temelju potrošačevog zahtjeva/ponude/narudžbe, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača. Potrošač nema pravo na raskid ugovora ni ukoliko je roba koju vraća korištena, izvađena iz originalne ambalaže (otpakirana) i/ili na kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. 

Oblik raskida ugovora 

(1) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu. 

(2) Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu. 

(3) Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova.


Načini plaćanja

POUZEĆEM - GOTOVINOM 

Ukoliko želite platiti dostavljaču prilikom preuzimanja paketa, molimo Vas da prilikom narudžbe odaberete opciju “Plaćanje pouzećem“. Ukoliko isporučena roba ne bude primljena od strane kupca, webshop ima pravo naplatiti troškove slanja, pakiranja i povrata robe u iznosu od 50 kuna.

KREDITNOM KARTICOM ONLINE - PayPal 

Webshop omogućuje svojim kupcima plaćanje Mastercard, Visa, Diners Club i American Express kreditnim karticama, preko sistema Pay Pal

Djelatnici webshopa internet trgovine ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije. 

Podaci o karticama ne pohranjuju se u našem sustavu već se broj kreditne kartice direktno provjerava i autorizira u autorizacijskom centru kartične kuće.

Broj kreditne kartice nemojte upisivati nigdje osim u za to predviđeno polje, ne šaljite ga e-mailom niti putem formulara za kontakt. 

Podnošenje prigovora potrošača

Obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Skockana.net, p.p. 13, 49225 Đurmanec ili na kontaktne podatke objavljene na donjem dijelu webshopa. Odgovor na Vaš prigovor vratiti ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo Vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

Copyright 

Web stranice webshopa su u vlasništvu tvrtke. Sav sadržaj, kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi i podaci vlasništvo su skocna.net ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.  

Prodavač: Skockana.net, p.p.13, 49225 Đurmanec

Uvjeti kupnje važe od 1.5.2021 dalje

To Top